WinRAR – Inpakken en Uitpakken

Als je films, games of muziek uit nieuwsgroepen download, krijg je soms RAR-bestanden in je download folder. Wat moet je met RAR-bestanden? Het beste kan je RAR-bestanden openen met het programma WinRAR. Het programma is gedurende 40 dagen gratis te gebruiken, daarna moet ervoor betaald worden. Als je niet betaalt na de proefperiode van 40 dagen blijft het programma echter wel gewoon werken! Je kan WinRAR hier downloaden.

RAR-bestand beschadigd?

Soms komt het voor dat je RAR-bestanden download die beschadigd zijn. winrar
Je krijgt dan een foutmelding. Dat heeft meestal te maken met de nieuwsserver die je gebruikt. Als je een slechte nieuwsserver hebt, kan je oude bestanden niet goed downloaden waardoor de RAR-bestanden beschadig zijn. Komt het vaak voor dat je beschadigde RAR-bestanden tegenkomt? Dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar een andere nieuwsserver.

Op deze website vind je meerdere nieuwsserver providers die een gratis proefperiode aanbieden. Je kan gedurende de proefperiode kijken of je middels de test nieuwsserver ook beschadigde RAR-bestanden download. Als dat het geval is, kan je Quickpar gebruiken om de beschadigde RAR-bestanden te herstellen.

Waarschijnlijk is dat niet nodig, de nieuwsserver diensten die een proefperiode aanbieden, hebben een uitmuntende retentie van 1600+ dagen. Beschadigde RAR-bestanden kom je dan zelden tegen. Als je naast RAR-bestanden ook PAR-bestanden hebt gedownload, kan je dus middels het programma Quickpar de RAR-bestanden proberen te herstellen.

Uitpakken met WinRAR

In de onderstaande video laten we je zien hoe je RAR-bestanden kan uitpakken met behulp van het programma WinRAR.

 

Inpakken met WinRAR

Middels het programma WinRAR kan je ook allerlei dingen inpakken. Het is zelfs mogelijk om een WinRAR wachtwoord in te stellen.Zo’n wachtwoord is erg lastig te kraken, helemaal als je vreemde tekens in het wachtwoord gebruikt. Gebruik nooit woordenboek wachtwoorden, die zijn wel makkelijk te kraken. Hieronder laten we je zien hoe je een gewoon bestand kan omzetten in een RAR-bestand, middels WinRAR.