Gratis Nieuwsserver

Wil je graag downloaden uit usenet nieuwsgroepen? Dan heb je een nieuwsserver nodig die je in staat stelt om toegang te krijgen tot binaire bestanden. Enkele internetproviders hebben een eigen nieuwsserver, waarbij klanten  gratis toegang tot krijgen.

Betaalde of gratis nieuwsserver?

Als internetproviders een nieuwsserver aanbieden, werkt deze helaas maar zelden.
Hoewel men kosteloos toegang heeft tot deze nieuwsservers, is de retentie erg beperkt. Meestal niet meer dan een paar dagen. De downloadsnelheden dramatisch. Daarnaast wordt SSL meestal niet ondersteund waardoor er geen privacy is. De beste nieuwsgroepen zijn niet toegankelijk, waardoor je er helemaal niets aan hebt. Gelukkig is er een oplossing.Gratis nieuwsserver

Betaalde payserver providers

Betaalde nieuwsserver providers geven tegen betaling toegang tot usenet waarbij je vervolgens kan downloaden uit talloze nieuwsgroepen. Een betaalde nieuwsserver noemt men ook wel een payserver. Een payserver geeft je toegang tot een veel ruimer download aanbod met veel hogere downloadsnelheden dan de nieuwsserver van een internetprovider. Een ander groot voordeel is dat je met een payserver kan downloaden middels SSL, waardoor niemand kan zien wat je download en je privacy dus is gewaarborgd.

Verschillende payserver aanbieders

Er zijn vele betaalde nieuwsserver aanbieders, er zijn providers die zich en enkel en alleen richten op de Nederlandse markt. Sommige providers richten zich op alle mogelijke markten, ze hebben klanten in Rusland, China, de EU, de VS, Afrika en Zuid-Amerika. Veleer providers een gratis proefperiode aan. Je kan dan eerst de betaalde nieuwsserver gratis en vrijblijvend uitproberen, bevalt de dienst je niet dan beëindig je de proefperiode en zit je nergens aan vast. Er zijn enkele dingen die je met een gratis proefabonnement kan testen alvorens je ervoor gaat betalen.

  • Heb je toegang tot alle nieuwsgroepen?
  • Hoe snel kan je downloaden?
  • Klopt de hoogte van de retentie wel?
  • Is de compleetheid van bestanden in correct?

Blijkt in de proefperiode van een payserver dat de dienst van hen je niet bevalt dan beëindig je het proefabonnement en ga je verder kijken naar een betaalde nieuwsserver die wel aan je wensen voldoet.

Payserver diensten die in Nederland actief zijn en een proefperiode aanbieden zijn bijvoorbeeld.

Gratis nieuwsserver proberen

Easynews
een ieder die zich inschrijft voor een nieuw account bij Easynews ontvangt een 14 dagen/10 GB proefperiode. Er zal door Easynews niets in rekening worden gebracht mits je de service niet langer dan 14 dagen gebruikt en je niet meer dan 10 GB aan datalimiet verbruikt. Easynews levert diensten van hoge kwaliteit en  is makkelijk in gebruik.

Usenet Server
Usenet Server biedt nieuwe klanten ook een gratis testperiode van 14 dagen, je hebt de mogelijkheid Usenet Server kosteloos uit te proberen als je de dienst niet langer
dan 14 dagen gebruikt en het dataverbruik niet hoger is dan 10 GB. Deze provider heeft inmiddels 4000+ dagen retentie, de downloadsnelheden zijn extreem. Het is een van de oudste providers ter wereld en wordt door gezien als één van de 5 beste Usenet providers ter wereld.

UsenetBucket
UsenetBucket is een nieuwsserver provider met een Nederlandse klantenservice. Het bedrijf biedt een gratis proefperiode aan van 7 dagen. Een account met een testperiode bij UsenetBucket, genaamd een Free Bucket, is  7 dagen geldig of tot het datalimiet is verbruikt. De datalimiet is 5 GB. Wanneer je je registreert middels Facebook ontvang je 20 GB extra. Dat is dus 25 GB die je voor niets kan downloaden.

Usenet.nl
Usenet.nl is een payserver dienst die je 14 dagen vrij toegang biedt tot Usenet met een gratis downloadvolume van 300 GB. Het proefpakket van Usenet.nl biedt onder andere:
10 GB downloadvolume met hoge downloadsnelheid, onbeperkt downloaden met een snelheid tot 2.000 kbit/s (meer dan 300 GB in twee weken), verbinding met 5 serverfarms met tot maximaal 16 verbindingen tegelijkertijd.

Gratis nieuwsserver

Het grote voordeel van een gratis proefperiode is dat je de dienst van de desbetreffende nieuwsserver provider kosteloos uit kan proberen en zo eerst kan kijken of
de dienst ook daadwerkelijk biedt wat jij ervan verwacht.

  • Wordt de beloofde downloadsnelheid behaalt?
  • Heb je toegang tot alle nieuwsgroepen waaruit je kan downloaden?
  • Is de retentie hoog genoeg?
  • Hoe is het gesteld met de compleetheid van de bestanden?

Dit zijn enkele dingen waar je op moet letten als je met een provider in zee gaat.
Sluit dus niet zomaar een jaarabonnement af maar kijk wat ze aanbieden
Blijkt de proefperiode te voldoen aan jouw eisen dan kun je vervolgens overgaan tot een abonnement bij de payserver provider. Voldoet de proefperiode niet dan zeg je deze af en kijk je verder naar andere payserver diensten die wel aan je wensen voldoen.

Usenet-Downloaden

Eigenaar van usenet-downloaden.nl. Op deze website vindt je alle informatie die je nodig hebt om zelfstandig bestanden te downloaden uit nieuwsgroepen. Je vindt op deze website allerlei handleidingen over het gebruik van download programma's die je nodig hebt om te downloaden uit nieuwsgroepen. Verder worden de beste nieuwsserver providers vergeleken, en kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode. Ook vindt je meer informatie over het gebruik van usenet en hoe het hele systeem in zijn werk gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...