Gratis nieuwsserver testen

Vandaag de dag downloaden mensen meestal uit usenet nieuwsgroepen. Usenet is gevuld met films, games, muziek en e-books. Het aanbod is enorm en er is voor iedereen iets vinden.

Om te downloaden uit nieuwsgroepen heb je een nieuwsserver (newsserver) nodig. Normaal kost een nieuwsserver maandelijks enkele euro’s. Gelukkig is het ook mogelijk om een nieuwsserver helemaal gratis te proberen!

Nieuwsservers proberen

Er zijn veel newsserver providers die een gratis proefperiode aanbieden. Hieronder enkele van de beste newsserver aanbiedingen.

Pure Usenet
Pure Usenet is een uitstekende Nederlandse nieuwsserver provider. Ze bieden een gratis vrijblijvende proefperiode aan.

Eweka.nl
 (aanrader!)
Eweka is een Nederlandse nieuwsserver provider die al erg lang bestaat. Je mag met de Eweka nieuwsserver 7 dagen downloaden zonder limiet, download onbeperkt dag en nacht!

UseNeXT
Met een retentietijd tot 2.705 dagen behoort UseNeXT tot de beste Usenet-providers ter wereld. Ze bieden een gratis testperiode van 14 dagen, waarbij je max 10GB met maximale DSL-bandbreedte kan downloaden.

UsenetServer
Usenet Server is een wereldwijd zeer bekende newsserver provider. Usenet Server heeft een proefperiode van 14 dagen waarbij je 10GB kan downloaden. De website is Engelstalig.

Welke nieuwsserver provider is het beste?

Het is lastig om te zeggen welke nieuwsserver provider het beste is.

  • Pureusenet.nl heeft een erg mooie aanbieding, je mag 300GB downloaden gedurende 14 dagen.
  • Eweka heeft een uitstekende aanbieding, je mag een week onbeperkt downloaden.
  • UseNeXT biedt toegang tot meer dan 25.000 terabyte gegevens in meer dan 150.000 ongecensureerde nieuwsgroepen vind je altijd wat u zoekt.
  • UsenetServer is ook uitermate interessant, omdat de retentie erg hoog is. Je hebt dus toegang tot oudere en meer bestanden.

Nieuwsserver proberen

Het is ook mogelijk om alle vier de providers een keertje te proberen. Als Eweka niet bevalt, zeg je gewoon op en ga je naar Eweka. Bevalt Eweka niet helemaal? Dan kan je UseNeXT of Usenet Server uitproberen. Of een van de vele andere providers die een proef aanbieden. Een uitstekende manier om gratis te ondervinden of downloaden met een nieuwsserver bij je past.

Hoe moet ik downloaden?

Hoe downloaden? Begin eerst met een proefperiode bij Pure Usenet, Eweka of UsenetServer.
Als je de login gegevens hebt van de nieuwsserver kan je beginnen.

1. Download Spotnet.
2. Voer je newsserver gegevens in.
3. Zoek naar een spot, een film, muziek of iets anders.
4. Druk op de blauwe knop rechtsboven om de Spot te downloaden.
5. Wacht tot de spot is gedownload.
6. Veel plezier met de spot die je hebt gedownload!

Als je er toch niet uitkomt, kan deze stap-voor-stap video helpen. Kom je er daarna nog niet uit? Geen probleem! Neem even contact op, wij helpen je graag met gratis advies en tips. Alle vragen die gesteld worden nemen wij op in een ‘vraag het’ sectie. Op deze manier leren anderen van je vraag.