Binsearch, Nzbindex, Spotweb en Spotnet

Newsreader Grabit, nzbindex
Newsreader Grabit
Home » Usenet Blog » Tips en Foutoplossingen » Binsearch, Nzbindex, Spotweb en Spotnet

Binsearch is een nzb zoekmachine. Elke keer als er een bestand geüpload wordt in het usenet netwerk, wordt het bestand door Binsearch gecrawld en opgeslagen in het zoeksysteem. Hier kun je dus van profiteren, je hoeft nu niet meer elke nieuwssgroep langs om de juiste download te zoeken. Je gaat simpelweg naar Binsearch en typt je trefwoord in de zoekbalk. Vervolgens worden alle bestanden opgehaald die voldoen aan jouw zoek criteria.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om er een Nzb bestand van te maken, zodat je het kunt downloaden met download programma’s zoals: Grabit, SABnzbd,  NZBGet, of Newsleecher.

Nzbserver en Binsearch gebruiken

nzb zoeken met nzbserver, nzbindex

Als je snel en makkelijk wilt zoeken naar een download is de website nzbserver handiger. (nzbserver handleiding)Er is een zoekfunctie, alles is netjes ingedeeld in categorieën en als je een nzb wilt downloaden kan dat. Je kunt op deze manier kiezen met welke newsreader je het nzb bestand wilt openen. Maar, je kunt ook direct op het verrekijkertje klikken. Binsearch wordt dan geopend, zodat je de bestanden kunt zien en controleren. Om vervolgens zelf een nzb aan te maken. Die kun je dan openen met bekende newsreaders, zoals Grabit, SABnzbd of NZBGet. Maar, als je het nzb bestand hebt, kun je er ook voor kiezen om deze te openen en downloaden met Spotweb en Spotnet. Zoek daarvoor in het bovenste menu naar de optie ‘import nzb’.

NZB het downloaden lukt niet?

binsearch nzb downloaden, nzbindex

Het kan voorkomen dat je een NZB bestand download maar het daadwerkelijke downloaden niet lukt. Dat ligt dan maar zelden aan je newsreader. Meestal ligt het aan je nieuwsserver of payserver. Probeer in dit geval een gratis payserver om te kijken of het daarmee wel lukt. Wij raden Eweka en UsenetBucket aan omdat deze providers je een week gratis en vrijblijvend laten downloaden. Met name Eweka is handig, deze Usenet provider heeft namelijk een retentie van maar liefst 4000 dagen. Nadeel bij Eweka is dat ze echt willen weten wie je bent, je moet 1 cent overmaken met iDEAL of PayPal. Bij UsenetBucket hoeft dat niet maar ook UsenetBucket heeft een klein nadeel, je mag gedurende de gratis week 25 GB downloaden. En de retentie is 1600 dagen. Maar, als je een bestand niet kan downloaden is het zeer raadzaam om Eweka en/of UsenetBucket eens gratis te testen. Dan weet je zeker of het probleem aan je payserver te wijden is.

Binsearch alternatief

Als Binsearch je niet bevalt, zijn er genoeg alternatieven. Je kunt een nzb bestand direct downloaden met zowel Spotweb als Spotnet. Maar als je echt gebruik wilt maken van een nzb zoekmachine dan raden wij nzbindex aan. Veel verschil is er niet, alleen kun je met nzbindex soms dingen vinden die met Binsearch niet te vinden zijn.

Usenet-Downloaden

Eigenaar van usenet-downloaden.nl. Op deze website vindt je alle informatie die je nodig hebt om zelfstandig bestanden te downloaden uit nieuwsgroepen. Je vindt op deze website allerlei handleidingen over het gebruik van download programma's die je nodig hebt om te downloaden uit nieuwsgroepen. Verder worden de beste nieuwsserver providers vergeleken, en kun je gebruikmaken van een gratis proefperiode. Ook vindt je meer informatie over het gebruik van usenet en hoe het hele systeem in zijn werk gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...