Usenet download programma

Er zijn talloze download programma’s die je kan gebruiken om uiteenlopende bestanden uit Usenet nieuwsgroepen te kunnen downloaden.

Downloaden uit usenet nieuwsgroepen

Een newsreader is een download programma waarmee je kan downloaden uit Usenet nieuwsgroepen. Er zijn vele newsreaders, de meest gebruikte zijn Grabit en SABnzbd.
SABnzbd is gratis te gebruiken en werkt vanuit je browser en is gratis te downloaden.

Grabit is ook gratis te gebruiken, afgezien van de zoekfunctie die toch onbruikbaar is.
Grabit is een programma, dit houdt dus in dat je het moet installeren op je computer.
Hieronder 2 handleidingen over Grabit en SABnzbd.
Grabit
 (videohandleiding)
SABnzbd (videohandleiding)

Spotnet het download programma

Spotnet is veel meer dan een usenet download programma. Je kan middels dit programma zoeken naar een bestand dat je graag zou willen downloaden. Daarna kan je het bestand downloaden met Spotnet zelf. Als het bestand is gedownload, word het automatisch uitgepakt en eventueel gerepareerd. Het bestand is compleet binnen en klaar voor gebruik.

Hieronder onze Spotnet handleidingen.

Download programma kunnen bestanden uitpakken

Als je een download programma zoals Grabit of SABnzbd gebruikt, kan het voorkomen een enkele keer voorkomende dat je achteraf met WinRAR of 7-zip bestanden zit.
Wat moet je daarmee? Bekijk de volgende handleidingen.

Article not found? Bestanden herstellen of een andere nieuwsserver

Als je een film, game of album download, is deze bijna altijd ingepakt om het bestand iets compacter te maken. Je komt dan RAR bestanden tegen. Als je ze wilt uitpakken met WinRAR voorkomen dat WinRAR een foutmelding geeft.  Het bestand is dan meestal incompleet. Indien er (genoeg) PAR bestanden bij zitten kan je de WinRAR bestanden repareren met het programma Quickpar. Na reparatie kan je de RAR bestanden vervolgens gewoon uitpakken.

Een betere nieuwsserver proberen

Als RAR bestanden te beschadigd zijn om te herstellen, of als je de melding article not found krijgt, ligt dat altijd aan je nieuwsserver. Sommige nieuwsservers hebben een fantastische retentie en compleetheid maar zijn vaak net wat duurder. Probeer een gratis nieuwsserver uit om te kijken of je daarmee tegen dezelfde problemen aanloopt.