Newsreader downloadprogramma

Om uit een Usenet nieuwsgroep te kunnen downloaden heb je een newsreader nodig, een download programma. Er zijn vele newsreaders, de beste zijn gratis te downloaden en te gebruiken. De meest gebruikte newsreaders zijn Grabit en SABnzbd.

Hoe werkt een newsreader?

Als je zomaar een newsreader download, zonder te weten hoe je een nieuwsserver adres toevoegt, kan je er weinig mee. Een newsreader werkt alleen als je een nieuwsserver hebt en het juiste nieuwsserver adres invoert.
Als je nog geen nieuwsserver hebt kan je op deze website kiezen uit enkele van de beste nieuwsserver diensten, de meeste zijn gratis en vrijblijvend te proberen. Hieronder een aantal van de populairste providers:

  1. Eweka; een betrouwbare Nederlandse nieuwsserver provider die al zéér lang actief is, je kan hun dienst 7 dagen gratis testen.
  2. Pure Usenet; nieuwsserver provider met de laagste prijzen in Nederland, bieden een gratis proefperiode van één week.
  3. UseNeXT; al méér dan 10 jaar marktleider en zij bieden een gratis proefperiode aan van maar liefst 14 dagen waarbij je tot 300GB kan downloaden.
  4. Usenet Server; gewaardeerde Amerikaanse Usenet provider die haar diensten wereldwijd aanbiedt, scherp geprijsde abonnementen met een gratis testperiode.

Newsreaders

Grabit Newsreader
De meest gebruikte newsreader is Grabit.

Newsreader Grabit

Newsreader Grabit

Grabit is een programma om te downloaden uit Usenet nieuwsgroepen en is gemaakt voor Windows besturingssystemen. Als je een LINUX besturingssysteem gebruikt, kan je Grabit installeren door WINE te benutten. Grabit is gratis te downloaden en te gebruiken.

Indien je gebruik wilt maken van de interne NZB zoekmachine moet je een maandelijkse bijdrage betalen. De zoekfunctie is totaal overbodig, middels een NZB zoekmachine zoals Binsearch.info of Nzbindex.nl vind je hetzelfde.
Een website zoals nzbserver.com is in combinatie met Grabit het beste, je zoekt een leuk bestand op nzbsever.com, download de NZB en start de download met Grabit. Grabit pakt bestanden zelf uit, waardoor je gelijk aan de slag kan met het gedownloade bestand.

SABnzbd
Een andere zeer geliefde newsreader is SABnzbd.
SABnzbd
SABnzbd is opgebouwd met de programmeringstaal Python, beschikbaar in het Nederlands. SABnzbd is volledig Open Source en beschikbaar voor vrijwel ieder besturingssysteem, waaronder Windows, LINUX en Mac.
Het is een prachtige manier om te downloaden, omdat het SABnzbd direct vanuit je browser werkt. Het is zelfs mogelijk om SABnzbd te benutten middels een NAS (Network Attached Storage).